Latest news

ARHIVA

TV NEWS BUZAU – STIRILE CARE CONTEAZA-VIDEO

TV NEWS BUZAU – TOCATORUL DE STIRI

TV NEWS BUZAU – OMUL ZILEI

TV NEWS BUZAU – EMISIUNILE CARE CONTEAZA!

TV NEWS BUZAU – ALTERNATIVE CULTURALE

TV NEWS BUZAU – INTERVIURI ALTFEL

TV NEWS BUZAU – SAPTAMANA ASTRELOR

TV NEWS BUZAU – COCKTAIL POLITIC

TV NEWS BUZAU – SPORTUL LA ZI

Acuzatii deosebit de grave la Spitalul Sapoca!

Acuzatii deosebit de grave la Spitalul Sapoca!

Daca ati crezut ca la Sapoca se trateaza pacientii spre vindecare, ar trebui mai intai sa va intrebati daca acei care trateaza reusesc sa isi controleze propriile porniri si derapaje si se pare ca nu.

Asadar acum 3 ani dupa o sedere de peste 13 ani a managerului Popescu Dumitru, a urmat pe postul de manager, doamna doctor epidemiolog Mihalascu Viorica, adusa initial de Popescu pe functia de director medical. Aceasta se pare ca i-a tras presul de sub picioare lui Popescu, drept rasplata pentru increderea acordata in aducerea sa pe un salariu foarte atractiv pe postul de director medical.

Odata instalata pe postul de manager, aceasta, a trecut la primele sale masuri. Mai intai de toate doamna manager a crezut ca cea mai rapida masura este sa angajeze preot in spital de ca si cum asta ardea cel mai tare si de popi avea nevoie spitalul. Abia dupa aceea a angajat personal medical si auxiliar.  Apoi a constatat ca sefa biroului contabilitate, Paun Cristina, trebuie neaparat data afara. Au urmat procese si Paun Cristina a castigat in instanta dreptul de a se intoarce pe acelasi post si functie numai ca la scurt timp i s-a pus in afata o fisa a postului din care rezulta ca are post de conducere , dar trebuie sa inceplineasca functie de executie, lucru total anapoda. Nu a semnat aceasta fisa impusa spre semnare de directorul financiar Vlad Laurentiu Nicolae si atunci s-a trezit iar cu contractul de munca desfacut. Procesul este in desfasurare si cu siguranta Spitalul va pierde iar.

Dupa 3 ani de manageriat a avut loc acel nefericit accident cu Lungu Nicolae, care a omorat intr-un final 7 persoane. Mihalascu si-a dat demisia in fata ministrei Sorina Pintea numai ca se pare , aceste demisii sunt doar de forma de vreme ce Mihalascu a stat pe post pana in luna Martie anul acesta din luna August de anul trecut cand si-a inaintat demisia. Incurcate sunt caile doamnei.

La conducerea spitalului a fost adus un fost procuror din DNA central, Emilian Eva, aducere care a fost facuta se pare doar dintr-o confuzie intre politic si Ministerul Sanatatii. A stat 3 zile ca multe minuni si apoi a fost numita ca manager  cine altcineva, Paun Cristina. Aceasta a venit pe fondul unei opozitii serioase din partea a cateva persoane din TESA, mai exact principalii opozanti fiind jurista sef Neagu Liliana si Vad Laurentiu. Acestia se temeau ca Paun Cristina se va razbuna si va face exact ce ii facusera ei doi in doua randuri si anume desfacerea contractelor de munca. Numai ca Paun nu a procedat deloc asa insa a facut altceva, a trecut la scormonirea in documentele contabile ale spitalului si pe zi ce trecea descoperea tot mai multe hotii rudimentare dar pe sume foarte mari. Aceasta acuza ca ar fi prejudicii de zeci de miliarde la mijloc si a cerut Consiliului de administratie un audit in acest sens. In acea clipa s-a speriat insasi presedinta consiliului de administratie, nimeni alta decat dr epidemiolog Acsinte Venera, fosta colega de DSP a lui Mihalascu Viorica. Acsinte si-a dat demisia se pare.

Speriati de neregulile constatate in fiecare zi de Paun Cristina, personalul TESA si in mod special cei din serviciul contabilitate si achizitii dar si biroul juridic, au inceput sa-i creeze acesteia tot mai multe probleme. In primul rand, intelesi fiind cu totii, au inceput sa o paseze si sa nu-i mai ofere documnete oficiale ale spitalului, lucru care se traduce cu insubordonare. Paun nu a luat masuri dar in spital se raspandea tot mai des zvonul ca aceasta va taia in carne vie acolo unde va gasi vinovatii. De asemenea a mai constatat ca angajatilor le-a fost scazut sporul de periculozitate de la 75% la 35 si 50% doar din pixul lui Vlad Laurentiu, directorul financiar care i-ar fi spus ca a facut asta pentru ca poate si sa nu se tot vaite cei cu un liceu si o scoala sanitara facuta intr-o boxa de bloc ca au salarii mici ca diferenta intre el si ei e prea mare ca sa nu fie fel si salarizarea. Se pare insa ca la aceasta scadere a salariilor a contribuit in egala masura si Neagu Liliana impreuna cu Mihalascu Viorica si lidera de sindicat Spoiala Mariana care si-a angajat un nepot la Sapoca si a tacut chititc la toate abuzurile asupra angajatilor.. Ramane sa va aducem la cunostinta si dovezile in acest sens.

Dupa doua luni ingrijorati de aceasta situatie, Vlad Laurentiu a solicitat Curtea de Conturi care urmeaza sa soseasca la Sapoca insa nu o vor mai gasi pe Paun Cristina in functie. Ghinion. Intre timp Paun Cristina a fost demisa de ministrul Nelu Tataru, la insistentele doamnei Iuliana Costin, sefa RUNOS din Ministerul Sanatatii si sora secretarei de la Sapoca. Asadar avem un puzzle aproape complet. Secretara Niculescu Sorina, atunci cand se hotareste care e tabara care o protejeaza mai bine, o roaga pe sora ei implicata in mai multe scandaluri in cadrul ministerului, unee recente de trafic de influenta, sa traga de balanta si a tras. Ministrul Nelu Tataru a numit exact pe cine a vrut secretara de la Sapoca.

Dupa destintuirea lui Paun Crisitina acesteia in primele zeci de minute i s-a schimbat incuietoarea la birou si s-a incercat spargerea fisetului cu documente. Aceasta a sunat la 112 dar a fost pasata spunandu-i-se ca nu este de competenta lor o problema interna a spitalului.SIC!

Asadar ce avem noi la concluzii :

Spitalul are serioase probleme de administrare, suspiciuni serioase de delapidari, falsuri, us de fals, achizitii fara temei si oportunitate, trafic de influenta pana la nivel ministerial, insubordonari in functie de cel care le canta sau nu in struna unui grup de angajati TESA care fac legea in acel spital. De asemenea mai avem un control  al Curtii de Conturi Buzau care probabil ca va veni ca sa aiba de unde sa plece din Spital pentru ca se zvoneste in spital ca acesti inspectori ai Curtii, vin cu mana goala dar pleaca foarte multumiti din institutie in ultimii ani.

Mai avem deasemenea un director financiar care impreuna cu sefa juridicului fac legea in privinta angajarilor si de asemenea nu doar pe multumiri.

Mai avem o achizitie de echipamente si aparatura medicala de 2.700.000 de lei pentru dotarea laboratorului de analize medicale si unde se pare ca actuala managera Piriu Gabriela are multe de explicat.

Va vom tine la curent.

Grupul de Investigatii Media – Buzau

Comments are closed.
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram
VK