ARHIVA

TV NEWS BUZAU – ULTIMELE STIRI

TV NEWS BUZAU – EMISIUNILE CARE CONTEAZA!

TV NEWS BUZAU – SAPTAMANA ASTRELOR

PIAțA LOCALĂ Vs HIPERMARKET (mafia imobiliara si a executorilor judecatoresti)! Nababul Toma faliment GROPARUL pietelor locale si spagarul infiintarilor Hipermarketurilor! „Macelarirea” producatorilor autohtoni prin metode bolsevice!

PIAțA LOCALĂ Vs HIPERMARKET (mafia imobiliara si a executorilor judecatoresti)! Nababul Toma faliment GROPARUL pietelor locale si spagarul infiintarilor Hipermarketurilor! „Macelarirea” producatorilor autohtoni prin metode bolsevice!

PREAMBUL: Am repetat de atatea ori: poleiala de patriotism si ajutor pentru producatorii locali ale edilului Tomita este doar “praf in ochi” pentru a adormi constiintele si a manipula masele de alegatori! In realitate, el distruge pietele locale, nu face nicio facilitate noua pentru producatorii locali si creaza tot confortul urban (pe banii buzoienilor!) pentru cat mai multe hipermarketuri venite la Buzau pe bani grei (gluma cu Banca de G(J)ene a “pretenasului” Vanatoru nu tine, cand vine vorba de realitate si eficienta)! Sa ne aducem aminte ca inainte de venirea lui ca primar, fiecare cartier din Buzau avea piata lui locala, unde micii producatori aveau tarabe si isi desfasurau activitatile comerciale ce le ofereau atat posibilitatea unei subzistente minimale cat si o prezenta de produse proaspete, mult mai bune decat cele venite din afara, pentru buzoieni. Dupa 2016, anul fatidic cand lui Toma I S-A DAT BUZAUL pe mana, orasul tot mai mic ca populatie (ultima statistica arata clar asta, cu toate umflarile artificiale ale “ofiterilor” acoperiti de la Statistica Judeteana “de partid”), aceste facilitati au disparut, iar in prezent cele ramase dupa politica “Falimentului” dau rateuri si inregistreaza pierderi uriase. Am facut o mica cercetare in ceea ce priveste aceste aspecte si am ajuns la urmatoarele concluzii (ancheta este inca in derulare):

Cum s-au “macelarit” producatorii locali si cum s-a taiat accesul la pietele locale (TOTUL PENTRU EL, NIMIC PENTRU BUZOIENI!)

Pasul 1 – lucrările de pe strada Transilvaniei – prelungite și fără autorizații de circulație (gluma unei post autorizari nu tine, atata timp cat ofiteri din IPJ ne-au explicat cum Toma a dat cu pumnul in masa in sediu Politiei si a zbierat la decidenti sa i se elibereze autorizatia), aproape că eu determinat dispariția ”pieței de legume” de acolo;

Pasul 2 – așa-zisa sistematizare din zona Pieței Centrale precum și lucrările la clădirea Liceului M. Eminescu au făcut ca Piața Centrală să devină tot mai puțin frecventabilă, deci au scăzut vânzările producatorilor si intermediarilor de acolo (la care se adauga o succesiune de directori de la conducerea SC Piete, Targuri si Oboare, care au praduit societatea – fiind anchetati penal si cu procesele musamalizate de caracatita din justitia buzoiana, motiv pentru care au fost inlaturati, in momentul in care nu au vrut sa dea comisioanele catre cei din primarie!!!);

Pasul 3 – Se deschid noi hipermarketuri într-un oraș cu mai puțin de 100.000 de locuitori. În total avem: 2 magazine Lidl + 2 hipermarketuri Kaufland + 2 Penny + 2 Metro, la care se mai adaugă Lidl la Orizont și încă un hypermarket în locul defunctei Romcarbon.

Pasul 4 – Se santajeaza, ameninta si momesc proprietarii de terenuri agricole de la periferia municipiului (vechile gradini de zarzavagii („sarbari”) pentru a le da cu titlu gratuit (metoda ilegala si abuziva) si a se construi fie cartiere de locuinta (prin metoda DOLOIU –BAGIU – vezi zona OMV – noul Lidl – Unirii Nord!) sau se actioneaza in judecata micii proprietari si se iau cu japca terenurile si locuintele (metoda executorilor judecatoresti – cel mai celebru din oras – “camatarul” Adrian Popescu)!

Iata ce scrie in literatură cu tema piața locală vs hypermarket:

În studiile de specialitate s-a dovedit că dacă piețele sunt aerisite, riscul de transmitere a unor eventuale boli este redus si este putin probabil sa se faca abuzuri de acces asa cum s-a intamplat rusinos in Pandemie (sa ne aducem aminte de culoarele ilegale – ca pentru animale, facute de Kaufland si de restrictiile puerile de acces, sau de programele discriminatorii pentru batrani si diferentele dintre vaccinatii si nevaccinatii!)…

Problema este globală (ca si prostia si manipularea!)

Un studiu privind acapararea statului american Iowa de către Walmart, cel mai mare lanț de supermarket-uri din lume, a arătat că „în cei 10 ani de când Walmart s-a mutat în Iowa, statul a pierdut mai mult de 555 de magazine alimentare 298 de magazine de hardware, 293 furnizori de materiale de construcții, 161 de farmacii şi 111 magazine de îmbrăcăminte pentru copii. 7.326 de companii au dat faliment.

Reducerea locurilor de muncă este un aspect intrinsec al modelului lor de afaceri (a se vedea si in “Republica lui Toma faliment”, statisticile mincinoase ale slugilor PSD – AJOFM si Statistica Judeteana, conduse d epeste 20 de ani de ACEIASI directori!).

În urma unor calcule s-a dovedit că în America la fiecare loc de muncă creat de Walmart, 1,5 locuri de muncă se pierd în altă parte”. Studii făcute în diferite universități americane au prezentat efectele nocive în plan economic ale supermarket-urilor. De exemplu, un studiu din 2008 al economistului american David Neumark, profesor la Universitatea California, a arătat că „atunci când un supermarket Walmart se deschide, distruge în medie 150 de job-uri din regiune. Nu există nicio dovadă că supermarket-ul a dezvoltat economic zona sau că a crescut numărul de angajați din regiune”

O PRIMA CONCLUZIE – Practic s-a reusit măcelărirea producătorilor locali și ai pieței locale!

Potrivit mai multor producatori intervievati de reporterii Grupului de Investigatii Media, in ultimii ani, datorita factorilor (“Pasilor”) enuntati mai sus – au scăzut drastic vânzarile din Piața centrală si celelalte scapate de “ “urgia rosie”…

SI LA FINAL, O INTREBARE:

De ce nu s-au făcut pe terenurile virane din Buzau mega piațe? Cu parcare, cu alei cu producători? De ce se dau autorizatii ep bani grei pentru blocuri, hipermarketuri si proiecte fanteziste? Credem ca nu mai este nevoie de niciun rapsuns din partea acestori bolsevici sadea….

VOM CONTINUA CU INTERVIURI SI ACTE OFICIALE!

GRUPUL DE INVESTIGATII MEDIA BUZAU

Comments are closed.
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Instagram
Telegram
VK