Latest news

ARHIVA

TV NEWS BUZAU – STIRILE CARE CONTEAZA-VIDEO

TV NEWS BUZAU – TOCATORUL DE STIRI

TV NEWS BUZAU – OMUL ZILEI

TV NEWS BUZAU – EMISIUNILE CARE CONTEAZA!

TV NEWS BUZAU – ALTERNATIVE CULTURALE

TV NEWS BUZAU – INTERVIURI ALTFEL

TV NEWS BUZAU – SAPTAMANA ASTRELOR

TV NEWS BUZAU – COCKTAIL POLITIC

TV NEWS BUZAU – SPORTUL LA ZI

VIDEO – ANCHETA: Scandalul de la Asociatia de proprietari PT 28/3, continua! Ingrediente: pile, interese de grup (flausatii din Primaria Buzau), minciuni si abuz de putere!

VIDEO – ANCHETA: Scandalul de la Asociatia de proprietari PT 28/3, continua! Ingrediente: pile, interese de grup (flausatii din Primaria Buzau), minciuni si abuz de putere!

Gruparile de tip mafiot din Buzau nu mai sunt de mult o noutate…fie ele compuse din “jurnalisti”, oameni ai legii, functionari sau interlopi! In cei aproape 10 de la infiintare, News Buzau (si de peste 2 ani – G.I.M. Buzau) au adus in fata publicului mai multe tipuri de “flausati”, care la vremea lor se credeau invincibili, dar in timp s-au dovedit a nu fi decat niste “condesatori ai vidului mundan”. Daca nu stiati, gruparile de tip mafiot sunt categorisite in mai multe feluri, de la “creierele” afacerilor – nedezlipiti de politicienii de carton, la simplii trepadusi executanti sau gainari, care aduna firimiturile ramase de la masa “Boss-ilor”. De cand a venit la putere noua gasca a penalului Toma faliment, au inceput sa viermuiasca mafiotii “second-hand”, plini de frustrari si lacomie si sa treaca la praduiala ca niste bisnitari de rand. Unul din cazurile “cu taxa de protectie” la nivel de primarie si politie este cel de la Asociatia de Proprietari PT 28/3 din Dorobanti 2, Buzau. De-a lungul timpului sute de miliarde de lei vechi “au disparut” prin aceste capuse – Asociatiile de proprietari si au alimentat un tentacul al mafiei localr. Asa s-a intamplat si aici. Ceea ce este mai interesant este faptul ca la orice Asociatie de proprietari te uiti, retelele de furt din bani publici sunt interconectate si daca sapi mai adanc dai de aceeasi oameni: primarul, secretarul si alti sefi si “sefutze” de prin birourile intunecate ale Administratiei Publice Locale. Mai grav este cand sunt implicati si oameni ai legii: politisti, avocati si altii.

 De curand, redactia News Buzau si jurnalistii de investigatie de la G.I.M. Buzau (nu asa zisii jurnalisti de investigatie aparuti ca ciupercile dupa ploaie!) au descoperit o serie de nereguli la PT 28/3: abuz de putere, furt de bani (peste 5,5 miliarde de lei vechi), ilegalitati cu duiumul si…mult tupeu. Toate firele duc la…Primarie! Cazul este incalcit si nimeni nu-l poate reaseza pe fagasul normal…nici chiar cei implicati, de aceea va lasam, in acest prim episod sa auziti depozitiile martorilor, asa zisul “Drept la replica” al ofiterului cirminalist G.P., implicat activ in jaful din bani publici si parerea mai multor locatari din Asociatia de proprietari respectiva.

 Promitem sa revenim!

In urma emisiunii de la TV News Buzau – “Raport special” cu Iulian Gavriluta si Constantin Ionescu – “Sa ne recuperam orasul din mana grupurilor de interese” din 24 iunie 2020 (https://www.newsbuzau.ro/tv/tv-news-buzau-emisiuni/43127-video-tv-news-buzau-raport-special-cu-iulian-gavriluta-sa-ne-recuperam-orasul-din-mana-grupurilor-de-interese-c-tin-ionescu-pro-romania-buzau), am primit dreptul la replica a sus numitului ofiter de politie G.P., pe care-l prezentam mai jos. La fel si parerea membrilor din Asociatie.

Drept la replica a ofiterului de politie – G.P.:

“Sunt fostul presedinte de la asociatia de proprietari PT 28/3. Intreb si eu cum puteti sa ma denigrati intr-o emisiune tv fara sa mi se ceara un punct de vedere in prealabil.

Va explic pe scurt si as vrea un drept la replica.

In Iunie, anul trecut, am fost ales presedinte al celei mai paguboase si una din cele mai mari asociatii de proprietari din municipiu.

Acest lucru l-am facut numai dupa ce am obtinut APROBAREA Conducerii inspectoratului, in baza unui raport scris. Mi-am desfasurat activitatile numai in conformitate cu prevederile Legii 196/2018, de organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

Am reusit achitarea datoriei de 3 miliarde lei vechi la ANAF, la acest moment asociatia fiind pe ZERO. Mai avem de achitat datoria catre RER si Compania de Apa, iar de anul trecut respectam cu strictete intelegerile cu cei doi furnizori.

Anul acesta, in cursul lunii Februarie a fost adoptata OG 20/2020, iar la art 4 alin 2 se specifica faptul ca cei ce au calitatea de organ al politiei juficiare nu au voie SA MAI detina functii in mediul public sau privat cu exceptia de profesor universitar, URMAND CA ACEST ARTICOL SA INTRE IN VIGOARE IN DATA DE 11.05.2020. Avand in vedere acest aspect am cerut un punct de vedere la ANI, care mi-au comunicat faptul ca din punctul lor de vedere nu mai am posibilitatea sa detin functia de presedinte al asociatiei de proprietari, din momentul in care o sa intre articolul susmentionat in vigoare. Astfel, avand in vedere prevederile legale si punctul de vedere al ANI, CA SA NU DEVIN INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE ORGAN AL POLITIEI JUDICIARE mi-am dat demisia din functia de presedinte incepand cu datata de 10.05.2020.

Rog sa trageti dumneavoastra concluziile.

Repet, corect era sa fiu contactat inainte conform deontologiei profesiei dumneavoastra.

L-am informat si pe dl Ionescu, care mi-a spus ca va lua legatura cu dvs”.

IATA CUM IL CONTRAZIC MEMBRII ASOCIATIEI:

“Hai sa-l ajutam pe d-ul ex presedinte sa-i improspatam memoria. In primul rand a incakcat art. 22 din legea 196 prin neadoptarea in A.G.P. a Regulamentului condominiului. Apoi a incalcat art. 28, pct. 1,2,3,4, art. 57 lit. k,n,r,s pentru neafisarea la avizier a statutului si regulamentului asociatie si toate celelalte amunturi. A incalcat art.29 pct. 1, 2,3. Din 09.2019 i-am solicitat in scris verificare instalatiilor sanitare si a partilor comune din H11 si a refuzat. In sedinta din 06.09.2019 a luat decizia de a exclude din sedinta a 40 de proprietari pe motiv ca nu-s membrii. A incalcat art. 57 lit. i, j. Adica la A.G.P trebuia sa aiba actualizate cărțile de imobil, tabelele cu proprietari, a cartii tehnice a constructiilor. A incalcat Constitutia prin emiterea unei adrese unui proprietar care are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila a proprietatii dar pentru el nu e opozabila, adresa 270/22.09.2019.  A incalcat   Ordonantele militare prin emiterea somatiilor de plată catre 110 proprietari obligandu-i sa se adune la asociatie mai mult de 3 persoane. A incalcat Hotararea nr. 6/06.04.2020 a Comitetului Local De Situatii de Urgenta. Privind datoria asociatiei prin adresa nr. 332/20.10.2019 era de peste 500.000. Debitul catre ANAF fiind de 160.000. Acest lucru fiind  intarita prin adresa 140/06.04.2020. De unde zice de 300.000? Pein adresa 284/ 22.04.2020 datoria se ridica acum la 949.007 lei. Cum daca el spune ca a achitat debitul la ANAF? Atunci daca a achitat datoriile de ce nu a achitat chiria la sediul asociatiei din mai 2019, de ce contul asociatiei este inca blocat?”

IN LOC DE CONCLUZIE: secretarul primariei – fostul ofiter de politie Ed. Pistol (de care ne vom ocupa mai tarziu) nu este strain de situatie, dar, din pacate nu da voie nimanui din Administratie sa explice situatia de la PT 28/3 si sa clarifice lucrurile… Ne intrebam: de ce numai fosti sau actuali ofiteri de politie si armata se ocupa de niste “treburi civile”, facand zid in jurul primarului penal, Toma faliment? In episoadele viitoare veti descoperi de ce!

Grupul de Investigatii Media Buzau

Comments are closed.
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram
VK