Latest news

ARHIVA

TV NEWS BUZAU – STIRILE CARE CONTEAZA-VIDEO

TV NEWS BUZAU – TOCATORUL DE STIRI

TV NEWS BUZAU – OMUL ZILEI

TV NEWS BUZAU – EMISIUNILE CARE CONTEAZA!

TV NEWS BUZAU – ALTERNATIVE CULTURALE

TV NEWS BUZAU – INTERVIURI ALTFEL

TV NEWS BUZAU – SAPTAMANA ASTRELOR

TV NEWS BUZAU – COCKTAIL POLITIC

TV NEWS BUZAU – SPORTUL LA ZI

Ce arata primul sondaj, după anunțul listelor comune ale Coaliției. PSD-PNL domină în intențiile de vot pentru europarlamentare, AUR pe locul 2 / Ce cotă are Dreapta Unită (INSCOP)

Ce arata primul sondaj, după anunțul listelor comune ale Coaliției. PSD-PNL domină în intențiile de vot pentru europarlamentare, AUR pe locul 2 / Ce cotă are Dreapta Unită (INSCOP)

Alianța PSD-PNL domină în intențiile de vot pentru europarlamentare, relevă un sondaj INSCOP, primul după decizia social-democraților și liberalilor de a candida împreună la prima rundă de alegeri a anului. Pe locul doi, la mare distanță se află AUR, urmat de Alianța Dreapta Unită care este creditată cu 30 de procente mai puțin decât PSD-PNL.

Coalitia PNL-PSD – Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Potrivit sondajului INSCOP, realizat în perioada 22-29 februarie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 43,7% dintre respondenți au declarat că ar vota cu Alianța PSD-PNL. Pentru AUR au optat 20,6% dintre cei chestionați, în vreme ce Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) a fost indicată de 13,7%.

SOS România al Dianei Șoșoacă are o cotă de 6,4%, iar pe locul 5 este UDMR cu 3,9%.

PSD pe primul loc în cursa pentru consiliile locale

În ceea ce priveşte votul la alegerile locale, în cazul consiliilor locale, PSD ar obţine, 30,6%, urmat de PNL – 25,6%, AUR – 17,4% și Alianţa Dreapta Unită – 9,8%.

Întrebaţi despre intenţia de participare la scrutinul din 9 iunie, când vor avea loc alegeri europarlamentare comasate cu alegerile locale, aproape 60% dintre cei chestionaţi afirmă că în mod cert vor merge la urne.

Peste 57% dintre români au părere bună despre comasarea celor două tipuri de scrutin, 76% dintre votanţi PSD-PNL şi 50% dintre cei ai AUR având o opinie favorabilă.

Peste o treime dintre cei chestionaţi au o părere bună despre candidatura PSD si PNL pe liste comune la europarlamentare si separate la locale, în timp ce 51,3% au o părere proastă despre această decizie.

Directorul INSCOP Research Remus Ştefureac remarcă faptul că Alianţa PSD-PNL întruneşte 43,7% din opţiuni la europarlamentare, cu aproximativ 5 procente mai puţin decât suma celor două partide pentru alegerile europarlamentare măsurată în sondajul INSCOP de luna trecută, iar intenţia de vot pentru Consiliile Locale măsurată în premieră arată plasarea PSD pe primul loc, cu puţin peste 30% din opţiuni, urmat de PNL (uşor peste 25%), semnificativ mai mult decât intenţia de vot a liberalilor măsurată lunile trecute la alegerile parlamentare sau europarlamentare. PNL valorifică în mod evident structura de aleşi locali care determină un scor mai mare pentru consiliile locale ale oraşelor şi comunelor. „Suma voturilor PSD şi PNL la alegerile pentru Consiliile Locale este de aproximativ 56%, cu aproape 13 procente mai mult decât intenţia de vot pentru alianţa PSD-PNL la alegerile europarlamentare”, subliniază Ştefureac.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 22 – 29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Comments are closed.
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram
VK