Latest news

ARHIVA

TV NEWS BUZAU – STIRILE CARE CONTEAZA-VIDEO

TV NEWS BUZAU – TOCATORUL DE STIRI

TV NEWS BUZAU – OMUL ZILEI

TV NEWS BUZAU – EMISIUNILE CARE CONTEAZA!

TV NEWS BUZAU – ALTERNATIVE CULTURALE

TV NEWS BUZAU – INTERVIURI ALTFEL

TV NEWS BUZAU – SAPTAMANA ASTRELOR

TV NEWS BUZAU – COCKTAIL POLITIC

TV NEWS BUZAU – SPORTUL LA ZI

Razii in municipiu Buzau. Ce au cautat politistii? Verificari in sistem integrat!

Razii in municipiu Buzau. Ce au cautat politistii? Verificari in sistem integrat!

Polițiştii au organizat o razie în sistem integrat în municipiul Buzău ce a vizat, în principal, descurajarea persoanelor predispuse la ilegalităţi în perimetrul stradal și prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă

În noaptea 9/10 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău au organizat o acţiune preventiv – reactivă, în sistem integrat, în municipiul Buzău şi a comunelor limitrofe.
Au fost angrenaţi poliţişti de la toate structurile operative ale unităţii, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurală, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.
În cadrul activităţilor desfăşurate, s-a urmărit prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psiho-halucinogene, precum şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă civică, precum și modul în care participanții la trafic, în special conducătorii auto, respectă prevederile Codului Rutier.
S-a acționat în intervalul orar 20.00 – 04.00, echipele mixte de control şi scotocire acționând pe principalele artere de circulaţie şi în punctele obligatorii de trecere, concomitent fiind constituite și filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, cu auto neînmatriculate sau fără permis de conducere.
În total, au fost legitimate peste 330 de persoane și au fost oprite pentru control 260 de autovehicule, 235 de conducători auto fiind testați cu aparatele alcooltest și drugtest.
Ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale, dintre care 45 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 55 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 7 sancțiuni la alte acte normative. Au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce un permis şi, în cazul a 4 maşini neconforme din punct de vedere tehnic depistate în trafic, au fost ridicate certificatele de înmatriculare.
În timpul acţiunii, au fost efectuate verificări la 40 de societăți comerciale şi au fost controlaţi 25 de agenți de pază.
Ca urmare a neregulilor constatate, una dintre societăţile comerciale a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 de lei, deoarece nu avea montat sistem privind sesizarea stării de pericol, conform prevederilor H.G.301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
Unul dintre agenţii de pază controlaţi a fost depistat dormind în timpul serviciului, iar un altul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 36.550 de lei.

Comments are closed.
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram
VK