“TOMALEAKS” – Investitii private din bani publici? “100 DE MII DE EURO DE LA BUZĂU PENTRU SOROCA”? Chiar asa? “AQUA SYSTEM PLUS” – firma controlata de Toma investeste tot in Republica Moldova…coincidente?
“TOMALEAKS” – Investitii private din bani publici? “100 DE MII DE EURO DE LA BUZĂU PENTRU SOROCA”? Chiar asa? “AQUA SYSTEM PLUS” – firma controlata de Toma investeste tot in Republica Moldova…coincidente?
Firma AQUA SYSTEM PLUS, controlata de primarul Toma a investit in Republica Moldova (FOTO). Nimic nou. Totusi, consilierii locali trebuie sa stie ca in august 2018, pe 30, au votat un Proiect de Hotarare Local prin care au alocat 100.000 de euro pentru
“îmbunătăţirea condiţiilor de recreere şi agrement pe faleza Nistrului, în apropierea Cetăţii Soroca”. In opinia GRUPULUI DE INVESTIGARE MEDIA – DIVIZIA BUZAU, acesti bani publici au fost investiti cu scopuri precise, in interes privat, de catre firma (firmele) controlate de Toma Constantin. Vom reveni cu dovezi. Dupa parerea noastra, Consilierii Locali ar trebui sa ceara justificari de cheltuire a banilor publici pentru a vedea clar (deviz, facturi, plan de afaceri, contracte) pe ce, cui si cum au fost alocati. Sa mai precizam doar faptul ca aceeasi firma a investit si in Buzau si alte judete, iar specialistii spun ca mai toate lucrarile efectuate sunt de proasta calitate iar urma acestor lucrari, analizele apei arata depasiri serioase ale substantelor periculoase. Iata ce zicea primarul Toma la acea data (august 2018): „În urma Acordului de Înfrăţire dintre municipiile Buzău şi Soroca, Consiliului Municipal Soroca a aprobat cu privire la finanţarea proiectului Reconstrucţia falezei râului Nistru pe segmentul din preajma cetăţii Soroca în valoare de 138.500 euro. Municipiul Soroca poate aloca doar 27,8%, respectiv suma de 38.500 euro. În acest sens a solicitat cofinanţare din partea Municipiului Buzău în sumă de 100.000 euro. Municipiul Soroca îsi propune îmbunătăţirea condiţiilor de recreere şi agrement pe faleza Nistrului, în apropierea Cetăţii Soroca, cetate moldovenească din ultimul sfert al secolului al XV-lea, clădită din lemn de Ştefan cel Mare, în faţa vadului peste Nistru, şi reconstruită în piatră sub Petru Rareş, la mijlocul secolului al XVI-lea. Cetatea este o carte de vizită a Republicii Moldova. În acest sens a fost întocmit proiectul de hotărâre privind cofinanţarea proiectului în limita sumei de 100.000 euro, cu rugămintea de a fi adoptat în forma prezentată”, se arată în raportul transmis de Constantin Toma către consilierii locali.
VA URMA.
G.I.M. Buzau