Latest news

ARHIVA

TV NEWS BUZAU – STIRILE CARE CONTEAZA-VIDEO

TV NEWS BUZAU – TOCATORUL DE STIRI

TV NEWS BUZAU – OMUL ZILEI

TV NEWS BUZAU – EMISIUNILE CARE CONTEAZA!

TV NEWS BUZAU – ALTERNATIVE CULTURALE

TV NEWS BUZAU – INTERVIURI ALTFEL

TV NEWS BUZAU – SAPTAMANA ASTRELOR

TV NEWS BUZAU – COCKTAIL POLITIC

TV NEWS BUZAU – SPORTUL LA ZI

Descoperire neașteptată! Pierderea în greutate crește riscul de cancer

Descoperire neașteptată! Pierderea în greutate crește riscul de cancer

Multe probleme de sănătate sunt asociate cu excesul de greutate, inclusiv cancerul. Studiile au asociat obezitatea cu cel puțin 13 tipuri de cancer, regiuni precum America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu atribuind 9% din toate tipurile de cancer obezității.

În Marea Britanie, obezitatea ar putea chiar să devină cauza principală a cancerului la femei în următorii 25 de ani. Prin urmare, pierderea în greutate este esențială pentru o stare de sănătate bună. Cu toate acestea, un studiu recent a scos la iveală o constatare neașteptată.

Acesta a indicat că pierderea în greutate a fost corelată cu o rată mai mare de cancer în primul an după ce au slăbit, în comparație cu cei care nu au dat jos kilograme. Studiul a analizat date de la aproape 160.000 de profesioniști din domeniul sănătății monitorizați pe parcursul a 28 de ani.

Participanții și-au raportat sănătatea și stilul de viață în mod regulat până în 2016, cu accent pe schimbările de greutate.

Studiul a clasificat participanții în funcție de intenționalitatea eforturilor lor de pierdere în greutate – ridicată pentru cei care au îmbunătățit atât dieta, cât și exercițiile fizice, medie pentru îmbunătățirea dietei sau a exercițiilor fizice și scăzută pentru lipsa unor schimbări semnificative.

O descoperire intrigantă a fost făcută în rândul celor care au pierdut mai mult de 10% din greutatea corporală. Aceștia aveau un risc considerabil mai mare de a fi diagnosticați cu cancer în anul următor, în special pentru cancerele sistemului digestiv superior, ficatului, pancreasului și canalelor biliare.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de cancer au prezentat o asociere puternică cu pierderea în greutate. Legătura a fost mai slabă în cazul cancerului colorectal și al cancerului pulmonar și nu a existat niciun impact aparent asupra cancerului de sân, a cancerului de prostată și a anumitor tipuri de cancer care afectează femeile.

Studiul a recunoscut unele limitări, cum ar fi faptul că s-a bazat pe date autodeclarate privind greutatea și pe verificări bienale, care ar fi putut omite anumite detalii. În special, persoanele cu intenție scăzută de a pierde în greutate au avut cel mai mare risc.

În esență, studiul confirmă faptul că pierderea inexplicabilă în greutate ar trebui să determine investigații suplimentare, în special pentru cancere precum cele care afectează stomacul sau ficatul. Această perspectivă poate ghida medicii în examinarea unor cancere specifice ca potențiale cauze ale pierderii neașteptate în greutate.

SURSa: Incredibilia

Comments are closed.
RSS
Follow by Email
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram
Telegram
VK